background

1000km Balkan Charity Challenge - the duathlon beyond

Main sponsors
Sport Partners
Organisers

Участниците в петия благотворителен ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“ ще посадят гинко билоба в градинката пред Народния театър

Nov 2, 2016
Ilko Vakarelov

sofia-ginko
На 1 ноември 2016, участниците в петия благотворителен ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“ ще посадят гинко билоба в градинката пред Народния театър. Те пристигнаха в столицата днес, малко след 15.00 часа, на площад Света Неделя, където бяха посрещани от приятели и поддръжници на двете български каузи на маратона – МултиКулти и Фондация “Дечица”.

За пета година благотворителен партньор на събитието е българската Фондация BCause (доскоро „Помощ за благотворителността в България“).

Маратонците са от различни националности – българи, румънци, японка, холандец, и са обединени от общи ценности. Те преминават 1050-колиметровото трасе с благотворителна цел – привличат дарения за 7 благотворителни каузи, популяризират спорта на открито и екологосъобразния начин на живот и засаждат застрашени дървесни видове по пътя си. Техен поддръжник е Васил Дъбов – „човекът, който сади гинко“.

За повече информация можете да се свържете със

Станислав Георгиев – организатор и маратонец
0894 53 99 98, stan.georgiev23@gmail.com
и Васил Дъбов – 0888 374246

Една стара мъдрост казва: “Ако мислиш за оцеляването на хората – сей ориз.  Ако мислиш за насладата на хората – сади лози. Ако мислиш за вечността на хората – сади гинко.”

Гинко билобата и метасеквоята  са считани за “живи вкаменелости”.  И двата дървесни вида са включени в Червената книга на застрашените видове на Международния съюз за опазване на природата и природните ресурси:  гинко билобата е с природозащитен статус “застрашен”, а метасеквоята е “критично застрашен” вид.

Васил Дъбов известен още като „човекът, който сади гинко“, е роден и живее в България. Той разсажда, засажда и отглежда дървета гинко билоба от 2005 г. насам. Досега Васил е успял да засади над седем хиляди гинко растения. През 2010 г. започва да сади и метасеквоя. През 2007 г. Васил създава уеб сайт, който съдържа информация за гинко билобата: http://www.ginkg.org/

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

5th edition: 29 OCT - 08 NOV 2016

   left until 2016 edition!

Online Donations:

15350eur

Raised so far

308

Donations

Last donations:

name Challenger amount
Melon Inc Valentin Velikov 1020 Bgn
Anonymous Friend Valentin Velikov 40 Bgn
Eyes-Open Eyes-Open Valentin Velikov 200 Bgn
Eyes-Open Eyes-Open Stanimira Georgieva (Tania) 200 Bgn
Eyes-Open SRL Eyes-Open SRL Stanislav Georgiev 1000 Ron

Donations deadline: November 20th

After this date donations on the fundraising pages will not be possible any more!

We recommend: